Speri Valpolicella Ripasso Classico Superiore
Erittäin tyylikäs ripasso-menetelmällä valmistettu luomuviini
Veneton alueella käytetään perinteisesti ripasso-menetelmää syventämään punaisten Valpolicella- viinien makua. Ripasso-menetelmällä viini valmistetaan ensin kuten normaali Valpolicella-punaviini yleensäkin ja sen jälkeen viini käytetään uudelleen amarone-viinin valmistuksesta jääneen kuorimassan kanssa. Ripasso-menetelmä antaa viinille lisää pehmeyttä, täyteläisyyttä ja aromaattisuutta. Ne ovat monikäyttöisiä viinejä, ja maistuvat riistan, pataruokien ja juustojen parina. Pehmeytensä ansiosta sopii hyvin myös seurustelujuomaksi.
Kypsytetty tammitynnyreissä 12 kuukautta ja pullossa vielä 6 kuukautta.
Alkoholi: 13.5 %
Hapot: 5.5 g/l
Sokeri: 4.0 g/l
Maku: Täyteläinen, tasapainoisen tanniininen, lämpimän mausteinen, tamminen, tumman kirsikkainen
Käyttösuositus: Tuhtien liharuokien, suurriistan, pataruokien ja voimakkaiden juustojen pariksi.
Maa: Italia, Veneto, Valpolicella Ripasso Classico Superiore
Rypäleet: Corvina, Molinara, Rondinella
Tuottaja:
Speri