Speri Valpolicella Ripasso Classico Superiore

Avainsana: Luomuviini Maa: Italia Tuottaja: Speri Makutyyppi: Vivahteikas & kehittynyt Juomatyyppi: Punaviinit
Rypale - Speri Valpolicella Ripasso Classico Superiore

Corvina, Molinara, Rondinella

Kevyt Erittäin täyteläinen

Täyteläinen

Käyttösuositus: Riista, nauta, voimakkaat juustot, pataruoka

Makutyyppi: Vivahteikas & kehittynyt

Alko - Speri Valpolicella Ripasso Classico Superiore

Erittäin tyylikäs ripasso-menetelmällä valmistettu luomuviini

Veneton alueella käytetään perinteisesti ripasso-menetelmää syventämään punaisten Valpolicella- viinien makua. Ripasso-menetelmällä viini valmistetaan ensin kuten normaali Valpolicella-punaviini yleensäkin ja sen jälkeen viini käytetään uudelleen amarone-viinin valmistuksesta jääneen kuorimassan kanssa. Ripasso-menetelmä antaa viinille lisää pehmeyttä, täyteläisyyttä ja aromaattisuutta. Ne ovat monikäyttöisiä viinejä, ja maistuvat riistan, pataruokien ja juustojen parina. Pehmeytensä ansiosta sopii hyvin myös seurustelujuomaksi.

Kypsytetty tammitynnyreissä 12 kuukautta ja pullossa vielä 6 kuukautta.

Alkoholi: 13.5 %

Hapot: 5.5 g/l

Sokeri: 4.0 g/l

Maku: Täyteläinen, tasapainoisen tanniininen, lämpimän mausteinen, tamminen, tumman kirsikkainen

Käyttösuositus: Tuhtien liharuokien, suurriistan, pataruokien ja voimakkaiden juustojen pariksi.

Maa: Italia, Veneto, Valpolicella Ripasso Classico Superiore

Rypäleet: Corvina, Molinara, Rondinella

Tuottaja:

Speri

Aihealueet: